Verjaardagsfeestje Nova

Thema feestje “Frozen”

Nova is gek van Frozen, of Lelilo (Let it go) zoals ze het zelf zegt. Omdat we haar 1ste verjaardag niet konden vieren zoals we het normaal zouden doen ( ik moet toch echt niet herhalen waarom) hebben we dit jaar het wat uitgebreider gedaan. Ik bestelde speciaal voor het feestje een frozen outfit. Tutu all the way, haha die papa zijn ogen als hij het voor de eerste keer zag. Maar uiteindelijk vond hij het toch wel een leuke outfit en zijzelf was er helemaal zot van. “O mooi Nova Lelilo” was het eerste wat ze zei als ze haar outfit zag.

Het voordeel van in oktober te verjaren is dat de kerstversiering overal al volop verkocht wordt, dus heel gemakkelijk om decoratie in “frozen” thema te vinden. Ik kocht fake sneeuw voor de tafel aan te kleden en ijspengels en sneeuwvlokken om het raam en de ballonnenboog verder te versieren. En de leuke gepersonaliseerde ballonnen box en bijpassende ballonnenboog vond ik bij Momof3: https://www.momof3.be/party-deco/ballonnen/ballonnenbox/. Super gemakkelijk, je besteld de box en boog en je zet in bijlage welke kleuren of thema je graag wil hebben en ze stellen de boog en box samen. De boxen openen en vullen met ballonnen en klaar.

Ik heb wel een soort haat liefde verhouding met ballonnenbogen, man ik doe het elke keer mezelf aan om die te maken en elke keer denk ik, volgende keer laat ik iemand komen om het voor mij toe doen. Maar dan ben ik weer een beetje controle freak en dan denk ik, nee doe het zelf. Niet omdat ik denk dat ik het beter kan, want geef toe de professionals kunnen het stukken beter dan ik. Maar gewoon omdat ik het graag zelf allemaal regel en als ik iets uit handen moet geven ben ik al snel bang dat iets te laat zal zijn of iemand het vergeet ofzo, dus vandaar dat ik meestal alles zelf doe.

Het eten was eigenlijk een hapjes tafel, gewoon simpele snelle hapjes, wat chips, groenten dipjes, kaas, zalmtartaar, gehaktballetjes, groententaart, … en iedereen kan pakken waar ze zin in hebben en zoveel ze willen. Het was dan ook nog eens super mooi weer, dus we hebben eigenlijk heel de namiddag kunnen buiten zitten en de kinderen hebben hun super geamuseerd in de tuin. Ideaal dus en zeker een goedmaker voor volgend jaar.

Cake gemaakt door Sissy cakery

We bestellen onze taarten altijd op dezelfde plaats, namelijk een bakkerij op wandelafstand van bij ons thuis. Sissy cakery. Ze maken de lekkerste taarten en ze maken ook Vegan. De reden waarom we altijd vegan taarten bestellen is simpel, onze kindjes hebben een koemelkeiwit allergie. Vegan is even lekker als gewone taarten en dan zijn we zeker dat er geen gewone melk of boter inzit. En geef toe ze ziet er toch super leuk uit ook!

Vorig jaar was het ook moeilijk om te trakteren op de opvang, want er waren zoveel dingen die niet mochten, dus hebben we vorig jaar niet echt getrakteerd. Dit jaar hebben we dat wel gedaan en natuurlijk ook in Frozen thema. Nova haar lievelingsliedje uit frozen is dat van Olaf “die tijd van het jaar” over kerst. De candy cane neus en de warme chocomelk vind ze altijd leuk, dus…

Een emmertje gevuld met cacao, mini marshmallows en een candy cane. Ideaal voor het koudere weer. Ok niet voor alle kindjes even goed, want de kleinste kunnen nog lekstok en chocomelk drinken. Maar ik maak eigenlijk liever zelf iets dan zo van die cadeaus van 1euro die na 2 minuten spelen stuk zijn en dus dezelfde dag nog in de vuilbak belanden. Mij niet verkeerd begrijpen, iedereen geeft wat hij/zij wil en kan en dat is prima voor mij, maar ik zelf kies graag voor iets zelfgemaakt en persoonlijk.

Voor de begeleiders was het een grote pot Chocotoffen met opschrift, “voor mijn (choco) toffe begeleiders).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *