Daguitstap Kids life My life ouderschap

Upstairs Hotel Oostende

Wij hebben hier een super Dino fan in huis en in de krokusvakantie kon je in het Cursaal Oostende “Dinosaur world live” gaan bewonderen. De show stond gepland in de voormiddag. Maar Oostende is voor ons niet bij de deur, aangezien wij in het verre Lommel wonen. Pakweg een dikke 2 uur rijden, maar reken daar ochtendspits bij, dan kom je al rap aan een 3 tal uurtjes, als het niet langer is. En dat twee keer op één dag doen met twee kleuters die wagenziek worden. Nee dat zagen we niet goed komen. Dus ik besloot een hotel te zoeken en twee nachtjes in deze mooie badstad te blijven.

Ik kom hier al van als ik geboren ben (letterlijk, want de eerste 6 weken van mijn leven, logeerde wij in het appartement van mijn oma, op de dijk van Oostende). Er zijn misschien Belgische badsteden die mooier zijn qua natuur of qua omgeving, maar toch kom ik na 36 jaar nog steeds even graag in Oostende. Niet meer in het appartement, want dat heeft oma jaren geleden verkocht, maar wel elke keer in een leuk hotel. Dit jaar kozen we voor Upstairs Hotel, Oostende.

De ligging

Het hotel ligt echt vlak aan het bruisende centrum van Oostende, een zijstraat van de dijk, vlak bij het casino en dus ook op enkele minuten van het winkelcentrum en de uitgaansbuurt. Het is dus echt de perfecte uitvalsbasis voor zowel het strand als de stad te bezoeken. Ook ben je op enkele minuten wandelen aan het kleine strand, waar er op geregelde tijdstippen zeehonden komen uitrusten op het afgebakende stuk strand (aub blijf op afstand). Als je liever een wat rustiger stukje Oostende wil opzoeken, op een kwartiertje wandelen (ok pak een half uur met kleuters die niet graag stappen), kan je de overzetboot nemen naar de andere kant van de visserskaai, namelijk de Oosteroever. Waar je kan genieten van de rust van de duinen.

Upstairs Hotel zelf

Het hotel zelf kan je niet missen, eens je in de straat ben, want de gevel is volledig zwart met enkel een grote gele “U” als uithangbord. En dat is meteen ook de stijl van het volledig hotel. Hip, minimalistisch, trendy, hoe je het ook noemen wil. De kleuren zwart en geel zijn volledig doorgetrokken in het interieur, zowel in de inkom, bar, eetzaal, als in de kamers. Alles past perfect bij elkaar en heeft een speelse, industriële look, met materialen als metaal, hout, koper.

Wij verbleven in de XL kamer. Een kamer ideaal voor gezinnen met kinderen die te klein zijn om al in een aangrenzende kamer te slapen. De kamer is ingedeeld in twee afzonderlijke delen, die toch in elkaar doorvloeien.

Het heef een ruim tweepersoonsbed, met een bureautje een tv en koffiezet, als je dan doorloopt kom je in het tweede deel, waar twee éénpersoonsbedden tegen elkaar staan, maar je kan ze ook iets uit elkaar zetten mocht je dat willen. Ook voor deze kant van de kamer is er een eigen bureau met tv voorzien.

De badkamer is klein maar praktisch, een douche, wc en enkele lavabo, maar meer heb je niet nodig op een citytrip.

Het hotel is echt heel kindvriendelijk, wat opviel want door de dino show zat het hotel vol kinderen. Het hotel is echt op samenkomen, samen zijn gericht. De bar heeft niet alleen leuke zetels om in te relaxen met een hapje en een drankje, nee je kan er ook van alles beleven. Zo is er pingpong tafel, game console, boksbal, kikkertafel, spelletjes, karaoke bar en alsof dat dat nog niet genoeg is, heeft het in het midden van het hotel een glijbaan! Een knalgele glijbaan, die uitkomt in een put. Rondom de put zitten bankjes met kussens en overal stopcontacten en usb pluggen om de playlist van het hotel te beluisteren terwijl je relaxt of wacht tot je kinderen uitgespeeld zijn.

Ook honden zijn welkom trouwens!

Het ontbijt is heel erg uitgebreid en lekker, je hebt er zoveel keuze dat je niet weet wat eerst te proeven. Gaande van de klassieke broodjes, koffiekoeken, spek en eitjes. Tot pannenkoeken, wafeltjes, zelfgemaakte granola’s, fruitsla, yoghurt,… te veel om op te noemen. En ze hebben er ook soja producten, zoals melk en yoghurt.

Het enige dat ik jammer vond is dat er voor de mensen die vegan eten of gewoon zoals onze kinderen een koemelkeiwitallergie hebben, buiten de melk en de yoghurt geen alternatieven waren. Het had leuk geweest als er ook bijvoorbeeld vegan pannenkoekjes waren of koffiekoekjes zonder boter. Maar verder, echt een top ontbijt.

Ook voor het avondeten kan je in het hotel terecht. Het is geen uitgebreide kaart en ze spelen meer in op sharing plates dan echte hoofdgerechten. Maar zeker gezellig en lekker om na een drukke dag, je voetjes daar onder tafel te kunnen schuiven.

Kortom, als je een leuk en kindvriendelijk hotel zoekt in het hart van Oostende, dan is dit hotel zeker ééntje om op je lijst te zetten.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *