Brieven aan Nova

4 Jaar Nova liefde

Mijn kleine meisje, mijn kleine Nova. Hoe kan het dat je alweer een jaartje ouder bent? Vier jaar? Hoe kan het al vier jaar geleden zijn dat ik voor de 2de keer mama werd? Kon de tijd nu maar even blijven stilstaan.

Wat ben je een echt meisje geworden het laatste jaar. Vorig jaar kon het jou nog niet schelen of je nu met auto’s speelde, er enkel jongens thuis waren, je met je broer en neefje mee moest spelen en lange broeken moest aandoen. Maar sinds een paar maanden ben je hierin aan het veranderen. Je bent meer en meer een poppen mama geworden. Je baby’s gaan overal mee naartoe, ze krijgen regelmatig een badje en ze slapen bij jou in bed zodat ze niet eenzaam zijn.

Ook je kleding mag niet meer eender wat zijn. Je wil blote benen, een short kan er nog net door, maar verder alleen maar kleedjes of rokjes en het liefst met kniekousen, want broekkousen zijn ook niet helemaal jou goesting. Om het maar zo te zeggen, je hebt een duidelijke eigen mening over stijl en fashion! Wat uiteraard helemaal ok is.

Je bent best wel een koppige meid, als je iets in je hoofd hebt doe je er alles aan om het ook zo waar te maken. Je bent een meester in dingen gedaan krijgen. Vooral van pa, als je met pa weggaat kom je steevast met iets naar huis wat niet op de lijst stond. Een extra donut bij de bakker, snoepjes op de markt, een brooddoos bij de winkel, … je krijgt alles gedaan.

Je fladdert door het leven, met een eindeloze fantasie. Alles rondom jou kan in je fantasie wereld gebruikt worden. Een rugzak, ideaal om schooltje te spelen met je poppen. Een microfoon, alsof je live op het podium van de lotto arena staat. Je bent een talent om zelfstadig bezig te zijn.

Kleuren, verven en knutselen daar kan je ook uren mee bezig zijn. En wat doe je dat al goed. Je kan echt de mooiste werkjes maken en kleurt echt al mooi binnen de lijntjes. Al is verf dan weer een gevaar voor jou. Je neemt het niet zo nauw met proper werken en de tafel, muren en vloer moeten er soms aan geloven als je in een artistieke bui bent. Ook als je helpt in de keuken, moet mama nadien de grote kuis houden. Maar je doet dit wel vol overgave als een echt hobby kok.

Je bent momenteel ook een beetje een kopie van je grote broer, het is te zeggen, je wil alles kunnen wat je grote broer al kan. Tellen, letters schrijven, puzzelen (geen kleine puzzels, nee puzzels voor grote kinderen). Je kan je naam dan ook al schrijven zonder voorbeeld, telt vlot tot 25 en je woordenschat is zich aan het uitbreiden naar het Engels. Je broer maakt hier sinds enkele dagen ook gebruik van, want hij heeft jou geleerd hoe je zijn online huiswerk moet maken en nu wil je niets liever doen. Want taakjes maken, dat is ook iets wat je graag doet. Barbie girl van Aqua is momenteel jou lievelingslied, al speel je helemaal nog niet met Barbie.

Jou leven is één groot toneel, een show vol glitter, make up, verkleden, spelen en inbeelden. Je geniet van aandacht van mama en papa en kan enorm teleurgesteld zijn als we een lange reeks moeten werken en je dus een paar avonden zonder knuffels van mama in bed moet doen.

Met Nash heb je een haat liefde verhouding, maar dat hoort misschien zo wel met broer en zus. Je kan niet met hem, maar zeker ook niet zonder hem.

Je bent een geboren om op ontdekking te gaan, het bos, de stad, de haven, een museum, vakantie, … als je maar weg bent van thuis en iets nieuw kan gaan ontdekken. Zorgeloos onder de zon in je blootje rondlopen in de tuin, ook daar kan je van genieten en al zeker als het crèmekarreke dan nog eens langskomt ook. Turnen en tennissen doe je ook vol overgave. Al blijft het afzetten aan de turnles nog steeds moeilijk, toch doe je het echt graag. Thuis oefen je vaak op split en handstand. En met je tennisrok aan en je racket in de hand ben je klaar om de nieuw nummer 1 van de wereld te worden.

Het thema voor je verjaardag dit jaar was een moeilijke keuze, je wou eerst graag opnieuw frozen, dan toch weer terug unicorn, om dan over te gaan naar barbie, maar uiteindelijk te eindigen bij zeemeerminnen. Ok mama, deze kleuren wil ik: paars, roos, glitter en nog andere zeemeermin kleuren. Veel ballonnen en een feestje voor de klas.

Ok Nova, mama gaat ermee aan de slag. Laat ons zeggen dat zeemeerminnen in een periode dat Pokémon en Barbie  weer helemaal een hype zijn, net iets moeilijk te vinden is. Maar het is denk ik wel goed gelukt. Mama knutselde uren aan je uitnodiging, maakte weer een grote ballonnenboog en bestelde taart en koekjes in thema.  

Je feestje is eigenlijk een feestweek. Zaterdag een feestje met de familie, woensdag komen de kindjes van de klas en donderdag ben je dan echt echt echt vier jaar. Vanaf Nash jarig geweest is beginnen we altijd af te tellen naar jou dag. Net iets meer dan een maand lang moet je wachten tot jou grote feest.

Dit jaar deelde je eerste feestje samen met papa, want papa is natuurlijk een paar dagen voor jou jarig. Je besliste dat de taart voor jullie beide was en dat ze daarom roze moest zijn, want je besliste ook in papa zijn plaats, dat roze zijn nieuwe lievelingskleur zou worden. Papa ging akkoord voor 1 dag en dat vond je prima. Al ben je er stiekem van overtuigd dat papa echt wel heel graag roze ziet. Ik denk dat je best eens in papa zijn kleerkast gaat kijken, veel kleur zal je er niet vinden.

Geniet van je feestweek popje, geniet van de aandacht, van de cadeautjes, van de kindjes die ons huis op stelten gaan komen zetten.

Fijne 4de verjaardag liefje!

Dikke kus,

Mama en papa

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *