Verjaardagsfeestje Nash

Thema feestje “LEGO”

Mijn kleine man, al heel zijn leven is hij zot van auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, treinen, … alles wat maar met voertuigen te maken heeft. In het eerste kleuterklasje heeft hij ontdekt dat legoblokjes bestaan, allé bestaan, hij kende het wel al maar we hadden thuis enkel nog maar duplo. Maar om het met Nash zijn woorden te zeggen: “zeg is echt mama, grote jongens van 4 jaar kunnen toch echt niet meer met kleine kindjes duplo spelen… ”

Toeval wil dat rond zijn verjaardag dan ook nog eens een spaaractie liep bij Delhaize waar je kon sparen voor lego setjes en een boek met lego kaartjes. Dus ja het thema was snel gekozen. Brainstormen en nadenken over dit thema, wat gaan we doen en vooral wat gaan we trakteren op school en o help het eerste verjaardagsfeestje met de kindjes van de klas in thema lego!

Een glazen voordeur, ja die kan ik beschilderen dacht ik zo, dus met mijn beste schilderkunsten, toverde we de voordeur om tot een welkom lego minifig. (BTW, als je niet graag ramen kuist, kan ik aanraden gewoon een poster te plakken, want man ik heb er mijn werk aan gehad om het er terug of te krijgen).

Ballonnenboog in thema kleuren, een paar helium ballonnen in lego thema en aangepast tafellaken en servieten. Voor de familie hebben we een klein feestje gehouden op 21 september zelf. Niet te druk, gewoon gezellig mini pizza’s maken en genieten. Want morgen is het feestje van de klas, dat zal al druk genoeg worden, dacht ik zo. Gelukkig is mijn verlof eindelijk begonnen en heb ik voldoende tijd om alles voor te bereiden.

Het feestje met de klas dan: 10 kindjes in de klas, 1 heeft niets laten weten, 1 op vakantie en 1 van een ander klasje omdat het zijn beste vriendinnetje was vorig jaar…

Zoveel geluk met het weer, want we konden thuis in de tuin spelen. We huurde een springkasteel, uiteraard in lego thema. Ik maakte t-shirts om te personaliseren en we hadden taart, mini pizza’s en donuts voorzien. Het springkasteel was een succes, maar ook de kindergrime was een goed idee geweest. Alle kindjes werden mooi gemaakt in het thema dat ze zelf wilde, en nadien was er zelfs nog tijd over om glitter tattoos te zetten.

Het eten schoot er wat over, al was de taart wel zo goed als op. Maar zeg nu zelf de taart was toch echt super leuk gemaakt. Ik bestelde zoals altijd een vegan cake bij Sissy cakery uit lommel en het was een echte hit bij de kinderen. Vooral de lego blokjes boven op de taart en de kleuren aan de binnenkant vonden ze geweldig.

Natuurlijk moest er in de klas ook getrakteerd worden. Omdat ze met 2 klassen bij elkaar zitten: krokodillen en leeuwen vond ik het toch belangrijk dat ze alle 20 plus de juf een cadeautje kregen. De zoektocht begon al snel: pinterest, lego, zelf maken, iets leuk en nuttig… Suf gezocht en nagedacht, maar na een leuke workshop rond sensory play bij Nathalie van Unicorns and Fairytales, wist ik wat ik ging doen. Kleikaarten, speeldeeg en een minifig!!!

Met een hele bak vol traktaties vertrokken we naar school. Alles zelfgemaakt, op de minifig na natuurlijk. Het speeldeeg is van een recept dat ik op de workshop bij Nathalie leerde. De kleikaarten maakte ik zelf, drukte ze af, kleurde ze met de hand in (ja echt waar, ik heb ze allemaal 1 voor 1 alle 21 zelf ingekleurd) gelamineerd en op maat gesneden. De potjes gevuld met de klei in de 4 lego kleuren en nog een label aan met tekst “Nash 4 jaar” en klaar om af te geven. Nee ik gaf geen snoep of koekjes in de klas! Ik gaf iets om mee te spelen, dat zelf gemaakt was en eens iets totaal anders dan anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *